Tokat Heyetinde Bakan Yardımcısı Dönmez’e Ziyaret

Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Turan Aydoğan ve işadamı Rıdvan Kılıç, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’i makamında ziyaret ettiler.
Bu haber 2023-03-24 11:48:35 eklenmiş ve 1301 kez görüntülenmiştir.

 

Tokat Heyetinde Bakan Yardımcısı Dönmez’e Ziyaret

 

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinin teşvik programların kalkınmada 6.Bölge kapsamına alınması istendi.

Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Turan Aydoğan ve işadamı Rıdvan Kılıç, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’i makamında ziyaret ettiler.

TERSİNE GÖÇ ALIRIZ

Ziyaretle ilgili olarak açıklama yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, “Tokat Milletvekilimiz Sayın Yücel Bulut, Yeşilyurt İlçe Başkanımız Ahmet Turan Aydoğan, İşadamı Kardeşimiz Rıdvan Kılıç’la birlikte Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcımız Çetin Ali Dönmez Beyefendiyi ziyaret ederek Yeşilyurt İlçemizin 6. Bölge Kapsamındaki Teşviklerden yararlandırılmasına ilişkin taleplerimizi aktardık. Tokat şu anda teşvik programı kapsamında 5. Bölgede yer alıyor. İlçemiz son yıllarda önemli yatırımlar almaya başlamıştır. İstatistik raporları sonucunda İlçemizde Göçün durduğu İlçemizin hızla büyüyen yerler arasında gösterilmesi bizim için ayrıca mutluluk verici olmuştur. Bunun temel sebebi yeni yatırımlardır. Eğer Yeşilyurt ve Tokat’ın diğer ilçeleri 6. Bölge Kapsamındaki teşviklerden yararlanırsa, tersine göç bile alabiliriz” dedi.

TEŞVİKLER YATIRIMI ARTIRACAKTIR

İl ve ilçelerin kalkınmasında teşvik sisteminin son derece önemli olduğunu ifade eden İşadamı Rıdvan Kılıç, “Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi 6. bölgede uygulanan başlıca bölgesel teşvik tedbirleridir. Bu teşvik sistemlerinden yararlanabilirsek Yeşilyurt’a yaptığımız yatırımlar artacaktır. Tokat ve ilçelerinin kalkınmasına yönelik olarak Milletvekilimiz Yücel Bulut’un gayretleri için de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ARTAR

Teşvik sisteminin yatırımların yenilenmesinde, teknolojik yatırımların artmasında ve istihdamda önemli katkılar sağladığını aktaran Rıdvan Kılıç, “Teşvik Sisteminin en önemli amacı ülkenin üretim kapasitesini artırmaya yönelik, hatta cari açığın azaltılması amacıyla ithalat bağımlılığı yüksek olan ara mal ve ara ürünlerin üretilmesini teşviklemektedir” şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
Okumak İsterseniz -Diğer EKONOMİ haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi