"Babacan AK Parti’yi karpuz gibi bölmez, yüzde..."

ANAR Araştırma Genel Müdürü İbrahim Uslu ve A&G Araştırma Genel Müdürü Adil Gür, Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin siyaset arenasındaki şansını değerlendirdi.
Bu haber 2019-07-12 12:49:24 eklenmiş ve 800 kez görüntülenmiştir.

 

Adil Gür, "Babacan AK Parti’yi karpuz gibi bölmez; yüzde 12’lik ‘beyaz sağ’ oyunu alır" yorumunda bulundu. ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu ise, yeni kurulacak partinin, AK Parti'den önemli bir pay alabileceği görüşünde.

 

Adil Gür: AK Parti’ye oy verenlerin ezici çoğunluğu partiye değil Erdoğan’a oy veriyor

 

A&G Araştırma Genel Müdürü Adil Gür, Babacan’ın partisinin resmilik kazandığında yapılacak araştırmadan çıkacak sonucun daha sağlıklı olduğunu belirtti. AK Parti’nin lider partisi olduğunu söyleyen Gür, “Oy verenlerin ezici çoğunluğu, partiye değil Recep Tayyip Erdoğan’a oy veriyor” ifadelerini kullanırken, Ali Babacan için şu ifadeleri kullandı:

 

“Babacan’ın geleceği ekonomiye bağlı”

Görev başında olduğu dönemde, ekonomi alanında başarılı bir süreç geçirmiş ve yıpranmamış bir isim Ali Babacan. Babacan’ın geleceğinin, iktidarın önümüzdeki dönemde ekonomideki başarı veya başarısızlığıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.

 

“AK Parti’yi karpuz gibi bölmez”

“Babacan ve Gül hareketinin AK Parti’yi karpuz gibi ortadan ikiye böleceği veya üçte birini partiden koparacağı kanaatinde değilim.” diyerek sözlerine devam eden Gür, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yüzde 1 oyun bile çok önemli olacağını vurgulayarak, Babacan’ın kuracağı partinin alacağı oyun büyük bölümünü AK Parti’den koparacağını ifade etti.

 

“Lider hareketi olmayacak”

Babacan’ın kuracağı partinin AK Parti tabanından büyük grupları koparamayacağını savunan Gür, ekonomide çalkantılı bir süreç yaşanırsa tercih sebebi olacağını da sözlerine ekledi.

Gür, Babacan’ın partisinin sadece AK Parti’den değil, diğer partilerden memnun olmayan seçmenleri de bir araya getirebileceği görüşünü savunurken, yeni partinin bir lider hareketi olmayacağı öngörüsünde de bulundu.

 

İbrahim Uslu: Yüzde 12’lik ‘beyaz sağ’ oyunu alabilir

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu ise Gür ile aynı fikirde değil.  Uslu, yeni kurulacak partinin, AK Parti'den önemli bir pay alabileceği görüşünde.

Uslu, 'beyaz sağ' olarak tanımladığı AK Parti seçmeni olan muhafazakar, eğitimli ve orta-yüksek gelir grubuna mensup kişilerin, Babacan'ın partisine destek vereceğini ifade etti.

Uslu'ya göre AKP'nin oyun yüzde 10-12 arasındaki oranı, 'beyaz sağ' olarak tanımladığı kişilerden oluşuyor. Partisinden memnun olmayan CHP, İYİ Parti ve MHP seçmeni de Babacan'ı destekleyebilir.  Babacan'ın liderliğindeki partinin, 'doğru kadrolarla hareket etmesi halinde' HDP'ye gönülsüz de olsa oy veren muhafazakar Kürt seçmende de karşılığı olacak.

 

 

 

 

ETİKETLER : ali babacan anket adil gür
Okumak İsterseniz -Diğer ANKARA HABER haberleri
Gazete Manşetleri

Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 

E-Mail Bülten Kaydı
Arşiv Arama
- -
Anket
Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Fena Değil
Güzel
İdare eder
Kötü
Çok kötü
Ankara Portalı | Baskent.org
© Copyright 2015 www.baskent.org. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AK Parti Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi